Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στη Google

Το πεδίο έρευνας που ασχολείται με τη ψηφιακή προώθηση και την εμφάνιση των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης είναι το SEM. Το SEM περιλαμβάνει τόσο τεχνικές επί πληρωμής διαφημίσεις στο Διαδίκτυο όσο και τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Οι ιστοσελίδες που περιέχουν διαφημίσεις ανήκουν στην κατηγορία pay-per-cklick (PPC), δηλαδή κόστος ανά κλικ στην ιστοσελίδα. Η διαφημιζόμενες ιστοσελίδες εμφανίζονται στην κορυφή των σελίδων στα αποτελέσματα της Google και η υπηρεσία που βοηθάει τη διαδικασία αυτή είναι τα Google AdWords.

Από την άλλη το SEM καλύπτει και τις τεχνικές της βελτιστοποίησης ιστοσελίδων με τη διαδικασία του SEO. Οι τεχνικές αυτές βοηθούν την ιστοσελίδα να βελτιώσει τη θέση της στη μηχανή αναζήτησης της Google. Αυτό πραγματοποιείται με την κατάλληλη προσαρμογή του περιεχομένου της σελίδας στα πρότυπα που ορίζει η Google.

Τι εννοούμε με τον όρο βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης;

Εκτός από την αγορά διαφημιζόμενων συνδέσμων, πολλοί ιστότοποι προσπαθούν να αναρριχηθούν στην κορυφή της λίστας των οργανικών αποτελεσμάτων με τον αλγόριθμό κατάταξης της Google. Δεδομένου ότι οι οργανικοί σύνδεσμοι θεωρούνται από τους χρήστες ως οι πιο αξιόπιστοι, οι ιστοσελίδες λαμβάνουν περισσότερα οφέλη από τέτοιου είδους συνδέσμους. Η συλλογή των τεχνικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ιστοσελίδα για να βελτιώσει τα αποτελέσματα της στη Google ονομάζεται SEO.

Η επίδοση μίας ιστοσελίδας μπορεί να βελτιωθεί κάνοντας τον ιστότοπο πιο σχετικό με τις προτιμήσεις των χρηστών. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σε τεχνικές που αφορούν αποκλειστικά τη διαδικασία ταξινόμησης των αποτελεσμάτων στην Google. Εν συντομία η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), επιτρέπει σε μία ιστοσελίδα να εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων μίας μηχανής αναζήτησης. Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται με την εύρεση και εισαγωγή κατάλληλων λέξεων κλειδιών στην ιστοσελίδα.

Παράγοντες βελτιστοποίησης μίας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιτρέπουν μία ιστοσελίδα να αναρριχηθεί ψηλά στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προσέλκυση νέων επισκεπτών στην ιστοσελίδα είναι το SEO. Αυτό συμβαίνει διότι η κατάλληλη χρήση των λέξεων κλειδιών που χρησιμοποιείται στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δίνει το προβάδισμα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Για να καταφέρει η ιστοσελίδα να ανέβει στη λίστα των αποτελεσμάτων θα πρέπει να εφαρμόσει κατάλληλα τις τεχνικές SEO. Η διαδικασία βελτιστοποίησης μηχανής αναζήτησης, απαιτεί την εφαρμογή συγκεκριμένων βημάτων για την αποτελεσματική εφαρμογή της στην ιστοσελίδα. Τα βήματα είναι η ανάλυση και η εύρεση λέξεων κλειδιών, δημιουργία του χάρτη πλοήγησης ιστοτόπου, η προώθηση των συνδέσμων της ιστοσελίδας, κ.ά.

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.