Search Engine Optimization (SEO)

SEO

Search Engine Optimization (SEO)

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι το μέσο το οποίο εμφανίζει μία ιστοσελίδα σωστά στις μηχανές αναζήτησης.  Το SEO ανήκει στην κατηγορία του Search Engine Marketing (SEM). Τι είναι όμως το SEM; Μία ιστοσελίδα για να παρουσιαστεί αποτελεσματικά από τις μηχανές αναζήτησης απαιτούνται κάποιες τεχνικές οι οποίες ενσωματώνονται στις λειτουργίες της σελίδα μας.

Το SEM είναι ένας γενικός όρος ο οποίος χρησιμοποιείται από ειδικούς στον χώρο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Ο κύριος στόχος του SEM είναι να προωθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ιστοσελίδα στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό το πετυχαίνει με την ενεργοποίηση κάποιων τεχνικών που περιλαμβάνονται τόσο στο SEO όσο και στην τεχνική Pay Per Click.

Τι είναι η τεχνική Pay Per Click;

Πριν πάμε να αναλύσουμε το Search Engine Optimization ας δούμε τι είναι η τεχνική Pay Per Click. Το Pay Per Click (κόστος ανά κλικ) είναι ένα είδος διαφήμισης το οποίο ενσωματώνεται στην ιστοσελίδα και προβάλετε στις υψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι μία διαφήμιση θα εμφανίσει την ιστοσελίδα σου στη κορυφή της κατάταξης. Ο λόγος που είναι δύσκολο να αναρριχηθεί η ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις είναι ότι κι άλλες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν τέτοιου είδους διαφήμιση.

Για τη δημιουργία όμως μίας αποτελεσματικής διαφημιστικής καμπάνιας απαιτούνται κάποια απαραίτητα βήματα τα οποία είναι:

 1. Σαφή και ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τη δράση την οποία επιθυμείται να προβάλετε.
 2. Στοχευμένες λέξεις κλειδιά που να υποδηλώνουν την υπηρεσία που θέλετε να προωθήσετε.
 3. Αποτελεσματική περιγραφή της διαφημιστικής καμπάνιας.

Μία από τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν πληρωμένες διαφημίσεις είναι το Google Ads. Πρόκειται για μία υπηρεσία της Google κατά την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαμορφώσει το στρατηγικό του πλάνο για την προώθηση της ιστοσελίδας του. Περισσότερα για το Google Ads μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο google-ads.com.

Η χρήση του Search Engine Optimization (SEO)

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μία τεχνική η οποία βελτιστοποιεί τη θέση της ιστοσελίδας στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Συγκεκριμένα αποτελεί τη ρύθμιση των οργανικών αποτελεσμάτων που παράγει μία μηχανή αναζήτησης. Όταν λέμε οργανική αναζήτηση εννοούμε εκείνα τα αποτελέσματα τα οποία προέρχονται από τη σωστή χρήση του SEO.

Για ένα αποτελεσματικό SEO απαιτούνται μία σειρά βημάτων τα οποία πρέπει να ακολουθούνται τακτικός από τους διαχειριστές των ιστοσελίδων. Αυτά είναι:

 1. Η συνεχής ενημέρωση των τεχνολογιών της ιστοσελίδας.
 2. Η ανανέωση του περιεχομένου (κείμενο, εικόνες, κ.ά.).
 3. Η σωστή κι αποτελεσματική συγγραφή κειμένων χρησιμοποιώντας διάφορες λέξεις κλειδιά.
 4. Η χρήση ετικετών/meta tags.
 5. Η κατάλληλη ονοματοδοσία στις εικόνες που μεταφορτώνονται στην ιστοσελίδα.
 6. Η σωστή χρήση των κοινωνικών μέσων (social media).
 7. Η ενημέρωση του περιεχομένου στα προϊόντα της Google (Google My Business, Google Maps).

Οφέλη του SEO

Τα οφέλη του Search Engine Optimization (SEO) ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του και πλέον η τεχνική αυτή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μίας αποδοτικής ιστοσελίδας. Τα οφέλη αυτά είναι:

 1. Αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην ιστοσελίδα και κατ΄ επέκταση των πελατών της επιχείρησης.
 2. Έχει ένα σταθερό κόστος επένδυσης σε σχέση με την τεχνική του Pay Per Click.
 3. Αύξηση της ποιότητα των πληροφοριών που μεταδίδονται προς το ενδιαφερόμενο κοινό του κλάδου.
 4. Αύξηση της δημοσιότητα και της φήμης της επιχείρισης από την συνεχή προβολή της ιστοσελίδας της.
 5. Η επιχείρηση μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο μερίδιο αγοράς.
 6. Εδραίωση της επωνυμία της επιχείρησης στην αγορά κάνοντας την πιο ανταγωνιστική.

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση SEO σε μία ιστοσελίδα είναι το Yoast. Το Yoast είναι ένα εργαλείο SEO το οποίο παρέχει στον διαχειριστή οδηγίες για την αποτελεσματική βελτίωση των κειμένων ώστε να είναι πιο φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Περισσότερα για το Yoast θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του στο yoast.com.

Δείτε τα πακέτα υποστήριξης που παρέχει η Contia για τους πελάτες της στην ιστοσελίδα της contia.gr, κι ελάτε να βελτιώσουμε μαζί το SEO της ιστοσελίδας σας.


About Author

contia

Η Contia ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχοντας ως κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου (κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων). Οι υπηρεσίες που προσφέρει η CONTIA εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ομάδων ενδιαφερομένων. Η μεταβολή του περιβάλλοντος, μας καθιστά υπεύθυνους στη διαχείριση της τεχνολογίας μέσω της συνεχής εκπαίδευσης της διοίκησης και μέσω της επένδυσης της εταιρείας στην έρευνα και ανάπτυξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν να εξελίσσονται όσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα ζητήματα και νέες προκλήσεις για την ικανοποίηση της αγοράς. Ο κλάδος που υπεισέρχεται η εταιρεία απαιτεί να έχουμε σχεδιασμένες τις Επιχειρηματικές Αρχές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η CONTIA έχει στόχο να κάνει πάντοτε υπεύθυνες επιλογές. Τέλος, σαν εταιρεία αναγνωρίζουμε πως η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και όλων των ομάδων ενδιαφερομένων απαιτεί αδιάλειπτη προσήλωση και συνεχή ετοιμότητα τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από το προσωπικό της.

Leave a Reply

Κατηγοριες Αρθρων

Αρθρα – Ημερολογιακα

Καντε μια δωρεα

Donation Form 2018

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το ιστολόγιό μας. Αν τα άρθρα μας ανήκουν στα ενδιαφέροντά σας, κάντε την προσφορά σας
1,00
Προσωπικές Πληροφορίες

Συνολική Δωρεά 1,00€

August 2020
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31