Πλεονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος Linux

Linux - Contia

Πλεονεκτήματα του λειτουργικού συστήματος Linux

Εισαγωγή

Το Ubuntu ήταν ίσως η πρώτη διανομή που έφερε το Linux κοντά στον απλό χρήστη. Με κάθε καινούρια έκδοση τα πράγματα βελτιώνονται ακόμα περισσότερο. Εδώ, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα των Linux προς τους χρήστες.

Χρήματα: Το Linux είναι δωρεάν και μπορείτε το κατεβάσετε αυτή τη στιγμή ή να παραγγείλετε ένα CD αν δεν διαθέτετε broadband σύνδεση.

Πειρατεία: Crack, Serial numbers, patches, είναι λέξεις που θα τις αφήσετε πίσω σας αν μεταβείτε στο Linux. Το μεγαλύτερο ποσοστό των προγραμμάτων που θα βρείτε για Linux είναι δωρεάν.

Προγράμματα: Στο Linux όλες οι διανομές έχουν πληθώρα προγραμμάτων, ακόμα και στην έκδοση του Live CD (στο DVD υπάρχουν ακόμα περισσότερα, από την σουίτα γραφείου OpenOffice μέχρι προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

Αναβάθμιση: Όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα, αλλά και το ίδιο το λειτουργικό αναβαθμίζονται με ένα κλικ. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνεται μόνοι σας για το αν κυκλοφόρησε μια καινούρια έκδοση κάποιου προγράμματος που έχετε. Το Linux σας ενημερώνει αυτόματα και εσείς απλά επιλέγεται το πότε και φυσικά αν θα κάνετε την αναβάθμιση.

Νέα προγράμματα: Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνεται εσείς για κάποιο πρόγραμμα που χρειάζεστε. Όλα τα προγράμματα είναι συγκεντρωμένα στα repositories, και το μόνο που χρειάζεται είναι μια αναζήτηση και ένα κλικ για την εγκατάσταση (τέρμα τα Next, και Accept, και ξανά Next)

Γρήγορο λειτουργικό: Το Linux είναι από τα πιο γρήγορα λογισμικά που κυκλοφορούν διότι δε χρειάζεται κατά την εκκίνηση τους να τρέξουν προγράμματα τα οποία επιβαρύνουν το λογισμικό.

ΟΙ δυνατότητες του Linux

Υποστήριξη: Αυτό το λογισμικό έχει μια δραστήρια κοινότητα ατόμων πρόθυμων να βοηθήσουν κάθε χρήστη που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Η κοινότητα του Ubuntu είναι ίσως η μεγαλύτερη και θα σας βοηθήσουν σε κάθε πρόβλημα.

Workspaces: Μήπως σας ζαλίζουν τα πολλά ανοιχτά προγράμματα και παράθυρα; Χρησιμοποιείστε Workspace. Τα Workspaces είναι εικονικά desktop στα οποία μπορείτε να μοιράσετε τα ανοιχτά παράθυρα, και να μεταφέρεστε στο Workspace όπου υπάρχει το πρόγραμμα στο οποίο θέλετε να δουλέψετε κάθε φορά.

Επανεκκίνηση: Στο Linux, οι φορές που θα σας ζητηθεί επανεκκίνηση, μετά από κάποιο update, είναι ελάχιστες και πάντα μετά από κάποια σοβαρή αναβάθμιση, όπως αναβάθμιση του kernel. Υπάρχουν servers που λειτουργούν για χρόνια χωρίς να επανεκκινηθούν ποτέ.

Hardware: Οι απαιτήσεις του λογισμικού είναι λίγες, κάτι που τα κάνει ικανά να τρέξουν χωρίς προβλήματα σε υπολογιστές 6, 7 ή και 8 χρόνων. Η διανομή του Ubuntu με τις μικρότερες απαιτήσεις είναι το Xubuntu,το οποίο χρειάζεται μόλις 192mb RAM.


About Author

contia

Η Contia ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχοντας ως κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου (κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων). Οι υπηρεσίες που προσφέρει η CONTIA εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ομάδων ενδιαφερομένων. Η μεταβολή του περιβάλλοντος, μας καθιστά υπεύθυνους στη διαχείριση της τεχνολογίας μέσω της συνεχής εκπαίδευσης της διοίκησης και μέσω της επένδυσης της εταιρείας στην έρευνα και ανάπτυξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν να εξελίσσονται όσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα ζητήματα και νέες προκλήσεις για την ικανοποίηση της αγοράς. Ο κλάδος που υπεισέρχεται η εταιρεία απαιτεί να έχουμε σχεδιασμένες τις Επιχειρηματικές Αρχές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η CONTIA έχει στόχο να κάνει πάντοτε υπεύθυνες επιλογές. Τέλος, σαν εταιρεία αναγνωρίζουμε πως η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και όλων των ομάδων ενδιαφερομένων απαιτεί αδιάλειπτη προσήλωση και συνεχή ετοιμότητα τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από το προσωπικό της.

Leave a Reply

articles categories

Archieves

Donate

Donation Form 2018

Help us to improve our blog. Please donate, if theses posts related with your interests
1,00
Personal Info

Donation Total: 1,00€

September 2020
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930