Contia

Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) Drupal

contia SEO

CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) Drupal

Εισαγωγή

Το Drupal στην αρχή γράφτηκε από τον Dries Buytaert ως σύστημα πίνακα ανακοινώσεων αλλά το 2001 αποτέλεσε λογισμικό ανοικτού κώδικα. “Drupal” είναι η διατύπωση στην αγγλική γλώσσα της ολλανδικής λέξης “druppel”, που σημαίνει «σταγόνα». Ο Buytaert ήθελε να ονομάσει τον ιστοτόπο “dorp” (στα Ολλανδικά σημαίνει «χωριό», αναφερόμενος στη διάσταση της κοινότητας), αλλά έκανε ένα ορθογραφικό λάθος κατά τη διαδικασία ελέγχου του ονόματος χώρου (domain name) και τελικά το άφησε ως Drupal, σκεπτόμενος ότι έτσι ακούγεται καλύτερα. Το Drupal έχει λάβει επαίνους από τους διαχειριστές ιστοσελίδων, σχεδιαστές και προγραμματιστές για τον αρθρωτό σχεδιασμό του. Το Drupal αποτελεί ένα πολύ δυνατό CMS. Χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό δυναμικών ιστοσελίδων και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους προγραμματιστές.

Εφαρμογή του Drupal

Το Drupal μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac OS X, Linux, FreeBSD, ή οποιασδήποτε πλατφόρμα που υποστηρίζει είτε το διακομιστή ιστοσελίδων Apache (έκδοση 1.3+), είτε το Internet Information Services (έκδοση IIS5+), καθώς επίσης και τη γλώσσα προγραμματισμού PHP (έκδοση 4.3.3+). Μια νέα υλοποίηση για την βάση δεδομένων επιτρέπει άμεση υποστήριξη για SQLite, MySQL/MariaDB και PostgreSQL. Μέσω contributed modules υποστηρίζονται και οι MS SQL Server, Oracle και άλλα. Η συμβατότητα του drupal με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας το κάνει πιο γνωστό και πιο εφαρμόσιμο στη πράξη από την κοινότητα των προγραμματιστών.

Με το Drupal, υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσει κάποιος τη δικιά του ιστοσελίδα με το δικό του τύπο περιεχομένου. Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη μορφή για τις λίστες καταλόγου ή να προσθέσει ένα προσαρμοσμένο πεδίο σε μια σελίδα ή επίσης να συγγράψει το δικό το άρθρο και να το κοινοποιήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο (blog).

Το Drupal έχει ένα πολύ καλό ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια, και διαθέτει μια οργανωμένη διαδικασία για τη διερεύνηση, τον έλεγχο και τη δημοσίευση πιθανών προβλημάτων ασφάλειας. Αυτό κάνει το εργαλείο πιο εμπιστευτικό για τη δημιουργία πολλών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Ο κώδικας του, αποδεδειγμένα αποτρέπει όλες τις κοινές απειλές του κυβερνοχώρου ,όπως αυτές ορίζονται από τον οργανισμό Open Web Application Security Project (OWASP). (Τι είναι το Drupal) (2016) «http://codelibre.com» .

Πλεονεκτήματα του Drupal

 • Εύκολο στην χρήση και την ενημέρωση: Η κοινότητα του drupal μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε μόνοι μας να ενημερώνουμε την ιστοσελίδα μας χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια του σχεδιαστή της ιστοσελίδας.

 • Μηδενικό κόστος: Το Drupal είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έτσι δεν χρειάζεται να καταβάλετε έξοδα ούτε για χορήγηση αδειών αλλά ούτε και για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας.

 • Αξιόπιστο και ασφαλές: Το Drupal έχει μια εκτεταμένη και ενεργή κοινότητα που το υποστηρίζει. Η συνεχής βελτίωσή του μας παρέχει εξασφαλισμένη ασφάλεια από ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους.

 • Φιλικό με μηχανές αναζήτησης (Εξαιρετικό SEO): Μπορεί να διαμορφωθεί για φιλικές διευθύνσεις(URLs).

 • Αρθρωτή (modular) δομή και πολύ ευέλικτη διαμόρφωση.
 • Πολύ καλά οργανωμένη διαχείριση χρηστών, ομάδων και δικαιωμάτων.
 • Σταθερότητα και επιδόσεις – ιστοσελίδες που βασίζονται στο Drupal δεν απαιτούν πολλούς πόρους στο διακομιστή και τρέχουν πιο γρήγορα.

Μειονεκτήματα του Drupal

 • Πολυπλοκότητα: Το Drupal σε σχέση με τα υπόλληπα CMS εργαλεία όπως είναι το WordPress και το Joomla απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού με αποτέλεσμα ένας αρχάριος να μη μπορεί να κατασκευάσει εύκολα τη δική του ιστοσελίδα.

 • Έλλειψη ∆ωρεάν Plugins: Τα Plugins στο Drupal ονομάζονται « modules » . Επειδή κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για την κατασκευή των σελίδων των επιχειρήσεων τα περισσότερα καλά module δεν είναι δωρεάν ενώ εκείνα τα modules που είναι δωρεάν προς χρήση δεν μπορούν ικανοποιήσουν τον χρήστη όσον αφορά τη λειτουργία τους.

 • Έλλειψη Templates: Το Drupal έχει έλλειψη πολλών έτοιμων templates και επίσης τα περισσότερα που διατίθενται είναι επί πληρωμή.

 • Όχι και τόσο φιλικό προς το χρήστη.

 


About Author

contia

Η Contia ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχοντας ως κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου (κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων). Οι υπηρεσίες που προσφέρει η CONTIA εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ομάδων ενδιαφερομένων. Η μεταβολή του περιβάλλοντος, μας καθιστά υπεύθυνους στη διαχείριση της τεχνολογίας μέσω της συνεχής εκπαίδευσης της διοίκησης και μέσω της επένδυσης της εταιρείας στην έρευνα και ανάπτυξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν να εξελίσσονται όσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα ζητήματα και νέες προκλήσεις για την ικανοποίηση της αγοράς. Ο κλάδος που υπεισέρχεται η εταιρεία απαιτεί να έχουμε σχεδιασμένες τις Επιχειρηματικές Αρχές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η CONTIA έχει στόχο να κάνει πάντοτε υπεύθυνες επιλογές. Τέλος, σαν εταιρεία αναγνωρίζουμε πως η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και όλων των ομάδων ενδιαφερομένων απαιτεί αδιάλειπτη προσήλωση και συνεχή ετοιμότητα τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από το προσωπικό της.

Leave a Reply

Κατηγοριες Αρθρων

Αρθρα – Ημερολογιακα

Καντε μια δωρεα

Donation Form 2018

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το ιστολόγιό μας. Αν τα άρθρα μας ανήκουν στα ενδιαφέροντά σας, κάντε την προσφορά σας

1,00
Προσωπικές Πληροφορίες

Συνολική Δωρεά 1,00€

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930