Πολιτική απορρήτου & Προσωπικά δεδομένα

Ένα σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις είναι η ασφάλεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και την αύξηση των χρηστών του Διαδικτύου, οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες προσκλήσεις και ζητήματα. Πλέον ιστοσελίδες όπως είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα αποθηκεύουν ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν τις οικονομικές συναλλαγές των πελατών με την επιχείρηση. Αυτό το γεγονός από μόνο του δημιουργεί διάφορα ερωτήματα ως προς τον τρόπο διαχείρισης αυτών των δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα ιστοσελίδων αποτελούν πηγή άντλησης σημαντικών πληροφοριών για τις επιχειρήσεις. Τα δεδομένα ιστοσελίδων βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών τους. Η σημαντικότητα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων έφερε στην επιφάνεια διάφορα ζητήματα όπως της ασφάλειας των δεδομένων από κακόβουλες επιθέσεις χρηστών. Αυτά τα ζητήματα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με την εισαγωγή ενός ενιαίου Κανονισμού της ΕΕ.

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων

Ορόσημο για την εξέλιξη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αποτέλεσε η Οδηγία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων 95/46/ΕΚ. Σύμφωνα με την οδηγία 95/46/ΕΚ αγαθά, κεφάλαια, υπηρεσίες και άνθρωποι θα έπρεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα θέτοντας συγκεκριμένους κανόνες για τον έλεγχο της ροής των προσωπικών δεδομένων. Η αγορά της πληροφορικής και συναφών υπηρεσιών που λάμβαναν δράση εντός του πλαισίου δραστηριότητάς της ΕΕ έπρεπε να καλυφθούν από έναν ενιαίο Κανονισμό.

Ο Κανονισμός αυτός θα έπρεπε να καλύψει κενά της Οδηγίας 95/46/ΕΚ. Αυτά τα κενά αφορούσαν κυρίως την αποτελεσματική τήρηση των μέτρων προστασίας προσωπικών δεδομένων από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ορίστηκε ο ΓΚΠΔ (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) ο οποίος έχει σαν κύριο μέλημα τόσο την προστασία των δεδομένων όσο και την απόδοση ευθυνών. Περισσότερα για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων μπορείτε να βρείτε εδώ!

Προσωπικά δεδομένα ιστοσελίδων

Τα προσωπικά δεδομένα ιστοσελίδων που αφορούν τους διαδικτυακούς επισκέπτες ενός ιστοτόπου είναι:

  • Ο αριθμός της κάρτας που χρησιμοποιεί ο πελάτης για την ολοκλήρωση των αγορών του (mastercard, visa).
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας που καταχωρεί ο πελάτης (email, αριθμός τηλεφώνου, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας).
  • Τα στοιχεία για την έκδοση τιμολογίου (διεύθυνση επαγγελματικής έδρας, ΑΦΜ, στοιχεία επικοινωνίας επιχείρησης).
  • Τα διάφορα cookies που χρησιμοποιεί μία ιστοσελίδα για να προσφέρει στον πελάτη καλύτερη εμπειρία περιήγησης.

Περισσότερα για την πολιτική απορρήτου και την πολιτική cookies που ακολουθεί η Contia μπορείτε να δείτε εδώ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ“.