Contia

Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη

Γιατί να κατασκευάσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

ηλεκτρονικό κατάστημα

Γιατί να κατασκευάσεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) αποτελεί έναν ιστότοπο ο οποίος έχει τη δυνατότητα συναλλαγής προϊόντων/υπηρεσιών με τους πελάτες. Ο όρος του e-shop συγκαταλέγεται στην ευρύτερη κατηγορία του κοινωνικού εμπορίου. Το ηλεκτρονικό κατάστημα για να θεωρηθεί πετυχημένο αλλά και λειτουργικό πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά:

 1. Σύνδεση της ιστοσελίδας με τραπεζικό λογαριασμό για την σωστή λειτουργία των συναλλαγών.
 2. Δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων πληρωμής για την διευκόλυνση των πελατών.
 3. Σελίδα παρουσίασης προϊόντων/υπηρεσιών.
 4. Σελίδα εμφάνισης του προϊόντος/υπηρεσίας για την επικύρωση της παραγγελίας (καλάθι αγορών).
 5. Σελίδα καταχώρησης των απαραίτητων στοιχείων του πελάτη.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας Διαδικτύου και την ενσωμάτωση των λειτουργιών μίας επιχείρησης στον ψηφιακό κόσμο, κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, για να επιβιώσει μία σύγχρονη επιχείρηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον θα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών της.

Χρήσιμα εργαλεία

Κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην αγορά για την κατασκευή ενός e-shop είναι:

 • Woocommerce: Το Woocommerce είναι ένα πρόσθετο (plug-in) του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress. Το συγκεκριμένο πρόσθετο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη της ιστοσελίδας να διαμορφώσει το δικό του ψηφιακό κατάστημα σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα e-shop. Διατίθεται δωρεάν στα πρόσθετα του WordPress και η εγκατάστασή του γίνεται εύκολα και γρήγορα. Περισσότερα για το πρόσθετο θα βρείτε στο woocomerce.com.
 • Magento: Το Magento δεν περιλαμβάνεται στα πρόσθετα αλλά αποτελεί μία ολόκληρη πλατφόρμα του τύπου WordPress. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την κατασκευή e-shop κι εδώ και μερικά χρόνια έχει εδραιωθεί στην αγορά ως το πιο ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης ηλεκτρονικών καταστημάτων. Περισσότερα για τη πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο magento.com.

Κατηγορίες e-shop

Το ηλεκτρονικό εμπόριο χωρίζεται σε τρεις κλάδους ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του:

 • B2B. Ένα B2B ηλεκτρονικό κατάστημα, βοηθά μια επιχείρηση να πουλήσει μέσω διαδικτύου τις υπηρεσίες/προϊόντα της σε άλλες επιχειρήσεις.

 • B2C. Ένα B2C ηλεκτρονικό κατάστημα, βοηθά μια επιχείρηση να πουλήσει μέσω διαδικτύου τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της προς τους καταναλωτές οι οποίοι είναι πελάτες λιανικής.

 • Μοbile E-commerce: Αυτό αφορά το επιχειρούμενο ηλεκτρονικό τηλεφωνικό εμπόριο.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα σήμερα

Αν και η σημασία ενός αποτελεσματικού e-shop είναι καθοριστική για τις επιχειρήσεις του σήμερα, λίγοι είναι αυτοί που το επιλέγουν. Συνήθως το κόστος κατασκευής ενός e-shop υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο κατασκευής μίας απλής ιστοσελίδας. Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα απαιτεί μεγάλο φόρτο εργασίας.

Το μεγαλύτερο κόστος για ένα e-shop είναι η συντήρησή του. Για να είναι αποτελεσματική τέτοιου είδους ιστοσελίδα απαιτείται η συνεχής ενημέρωση του συστήματος. Τα οφέλη από τη συντήρηση ενός οnline καταστήματος είναι τα εξής:

 1. Άμεση επίλυση προβλημάτων σε περίπτωση που υπάρξει βλάβη του συστήματος.
 2. Επέκταση των λειτουργιών της ιστοσελίδας, εφόσον χρειάζεται.
 3. Διαχείριση των προϊόντων (προσθήκη, αφαίρεση).
 4. Διαχείριση ενεργών παραγγελιών.
 5. Σύνδεση του ηλεκτρονικού καταστήματος με την τράπεζα.

Για να μάθετε περισσότερα για τη κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα μας στην contia.gr.


About Author

contia

Η Contia ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχοντας ως κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου (κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων). Οι υπηρεσίες που προσφέρει η CONTIA εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των ομάδων ενδιαφερομένων. Η μεταβολή του περιβάλλοντος, μας καθιστά υπεύθυνους στη διαχείριση της τεχνολογίας μέσω της συνεχής εκπαίδευσης της διοίκησης και μέσω της επένδυσης της εταιρείας στην έρευνα και ανάπτυξη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν να εξελίσσονται όσο ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα ζητήματα και νέες προκλήσεις για την ικανοποίηση της αγοράς. Ο κλάδος που υπεισέρχεται η εταιρεία απαιτεί να έχουμε σχεδιασμένες τις Επιχειρηματικές Αρχές ώστε να διασφαλίσουμε ότι η CONTIA έχει στόχο να κάνει πάντοτε υπεύθυνες επιλογές. Τέλος, σαν εταιρεία αναγνωρίζουμε πως η οικοδόμηση και η διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών και όλων των ομάδων ενδιαφερομένων απαιτεί αδιάλειπτη προσήλωση και συνεχή ετοιμότητα τόσο από τη διοίκηση της επιχείρησης όσο και από το προσωπικό της.

Leave a Reply

Κατηγοριες Αρθρων

Αρθρα – Ημερολογιακα

Καντε μια δωρεα

Donation Form 2018

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε το ιστολόγιό μας. Αν τα άρθρα μας ανήκουν στα ενδιαφέροντά σας, κάντε την προσφορά σας
1,00
Προσωπικές Πληροφορίες

Συνολική Δωρεά 1,00€

April 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930